LCHQ Kålpudding
Väldigt lätt att göra, billigt(om man väljer nötfärs), och sköter sig själv mesta tiden i ugnen.
Antal portioner: 4
Ingredienser
600 g vitkål
500 g älgfärs (alt. nötfärs)
1 st gul lök
2 msk olivolja
1 st köttbuljongtärning
1 tsk salt
Svartpeppar
Vitpeppar
1 dl matlagningsgrädde
0.5 dl fullkornsris, okokt
2 dl frysta lingon
Gör så här
1. Finstrimla kålen och koka den med 2 deciliter vatten i en kastrull tills den har mjuknat, cirka 15 minuter.
2. Medan kålen kokas bryner du färsen och den hackade löken i oljan i en stekpanna och smaksätter med en buljongtärning och salt samt peppar efter smak.
3. Häll över färsblandningen i kastrullen med kålen, och tillsätt sedan grädden och riset.
4. Blanda väl.
5. Lägg blandningen i en ugnsform och stek i mitten av ugnen på 200 grader i cirka 40 minuter.
6. Du kan röra runt i blandningen en gång under tiden så att ytan inte bränns. Servera med frysta lingon.
Resultat: