LCHQ Kålpudding

För ett tag sen blev jag väldigt sugen på kålpudding och hittade det här sjukt grymma receptet!
Väldigt lätt att göra, billigt(om man väljer nötfärs), och sköter sig själv mesta tiden i ugnen.

Antal portioner:
4
Ingredienser

600 g vitkål
500 g älgfärs (alt. nötfärs)
1 st gul lök
2 msk olivolja
1 st köttbuljongtärning
1 tsk salt
Svartpeppar
Vitpeppar
1 dl matlagningsgrädde
0.5 dl fullkornsris, okokt 
2 dl
frysta lingon

Gör så här

1. Finstrimla kålen och koka den med 2 deciliter vatten i en kastrull tills den har mjuknat, cirka 15 minuter.

2. Medan kålen kokas bryner du färsen och den hackade löken i oljan i en stekpanna och smaksätter med en buljongtärning och salt samt peppar efter smak.

3. Häll över färsblandningen i kastrullen med kålen, och tillsätt sedan grädden och riset.

4. Blanda väl.

5. Lägg blandningen i en ugnsform och stek i mitten av ugnen på 200 grader i cirka 40 minuter.

6. Du kan röra runt i blandningen en gång under tiden så att ytan inte bränns. Servera med frysta lingon.


Resultat:


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0