Low Carb Chocolate Chip Cookies
Tjejen har sen hon börjat äta LCHQ mat sagt att det hon saknar är kakor.
Så jag hittade ett recept som jag modifierade lite och vips, Low Carb, inget socker (förutom den mörka chokladen), proteinboostade med kasein och nyttigt fett från mandel!
Jag tyckte de blev riktigt goda, flickan ville gärna att de kunde varit lite sötare, nu bakade vi utan vaniljsocker så om man är en sockerråtta så kan man ha i 1 tsk vaniljsocker.
Mandelmjöl går att köpa på de flesta matvarubutiker, ICA och Hemköp som jag vet iaf (hemköp var väldigt dyra dock), samt på hälsokostaffärer och online.
Du behöver:
2 dl mandelmjöl/pulver
1½ dl hackad mandel
½ dl stevia
1½ dl Kasein protein
2 tsk bakpulver
3 ägg
75g g 80%+ choklad
(1 tsk vaniljpulver)
1. Blanda alla torra ingredienser.
2. Blanda ner äggen ett i taget och rör ihop.
3. Hacka chokladen i ganska stora bitar och rör ner i smeten och ställ den sen i kylskåpet en stund.
4. Rulla sedan ut degen med händerna och tryck till den för att få små kakor, ca. 15-20 st.
5. Grädda i 175 grader ca. 20 minuter.
Lycka till!