Low Carb Muffins
Igår kväll blev jag och tjejen sugna på att baka, och testa det nya mandelmjölet jag inhandlat. Efter lite funderingar föll beslutet iaf på muffins, eftersom vi i stort sett hade alla ingredienser hemma redan.
De här små underverken är fria från socker och vete (våra svurna fiender!) men är däremot rika på fett med mandelmjöl, grädde och smör, så dessa sparas till enstaka tillfällen och gärna träningsdagar.
Resultatet blev helt ok, riktigt goda. Tror däremot att några minuter till i ugnen inte skadat, de blev lite mjuka i botten. Sen tror jag att det går att få dem ännu luftigare genom att ta bort äggulan och kanske ha i en till vita istället, då kan man få riktigt bra "fluff" på äggen.
Jag tror också att man kan skippa vaniljaromen om man vill slippa sockeralkoholerna, nu hittade jag det här receptet med det i, och vaniljarom innehåller:
Kolhydrater: 12.65g, varav sockerarter: 12.65g per 100g
och du ska ha 1 kryddmått, så det är extremt lite, dock ska jag prova utan detta nästa gång för att värdera om det är värt det eller inte.
Jag måste dock testa detta innan jag kan rekommendera det. Bären går naturligtvis att byta ut mot några andra, exempelvis hallon eller dylikt, jag valde blåbär eftersom det fanns hemma samt att de är väldigt nyttiga.
Blåbär är rika på antioxidanter av typen antocyaniner. Det är antocyaniner som ger blåbären deras blå färg. Antocyaniner tros kunna förebygga hjärt- och kärlsjukdomar, skydda hjärnan mot onödigt åldrande och förebygga andra allvarliga sjukdomar.
Nog snackat, här är receptet:
12 muffins (2,2 kolh per muffins)
-4 ägg
-4,75 dl mandelmjöl
-1,10 dl smält smör (ca 100g)
-1,10 dl vispgrädde
-Sockerersättningsströ motsvarande 75 g socker, jag använder Stevia.
-En rundad tsk bakpulver
-1 msk citronjuice (koncentrerad)
-2,5 dl stora frusna blåbär
-(1 kryddmått Dr Oetkers vaniljarom)
Ugn 180grader.
Vispa ”socker” och ägg pösigt.
Blanda ihop de torra ingredienserna och vänd ner dem (vispa ej!)
Vänd till slut ner blåbären samt resterande ingredienser och portionera upp i muffinsformar.
Grädda i ca 25 min.
Lycka till! :)

De här små underverken är fria från socker och vete (våra svurna fiender!) men är däremot rika på fett med mandelmjöl, grädde och smör, så dessa sparas till enstaka tillfällen och gärna träningsdagar.
Resultatet blev helt ok, riktigt goda. Tror däremot att några minuter till i ugnen inte skadat, de blev lite mjuka i botten. Sen tror jag att det går att få dem ännu luftigare genom att ta bort äggulan och kanske ha i en till vita istället, då kan man få riktigt bra "fluff" på äggen.
Jag tror också att man kan skippa vaniljaromen om man vill slippa sockeralkoholerna, nu hittade jag det här receptet med det i, och vaniljarom innehåller:
Kolhydrater: 12.65g, varav sockerarter: 12.65g per 100g
och du ska ha 1 kryddmått, så det är extremt lite, dock ska jag prova utan detta nästa gång för att värdera om det är värt det eller inte.
Jag måste dock testa detta innan jag kan rekommendera det. Bären går naturligtvis att byta ut mot några andra, exempelvis hallon eller dylikt, jag valde blåbär eftersom det fanns hemma samt att de är väldigt nyttiga.
Blåbär är rika på antioxidanter av typen antocyaniner. Det är antocyaniner som ger blåbären deras blå färg. Antocyaniner tros kunna förebygga hjärt- och kärlsjukdomar, skydda hjärnan mot onödigt åldrande och förebygga andra allvarliga sjukdomar.
Blåbär innehåller också flera andra vitaminer och många mineraler bl.a. kalcium, magnesium, kalium, fosfor, C-vitamin, järn och B-vitamin. Dessutom finns nyttigt betakaroten i blåbär.
Nog snackat, här är receptet:
12 muffins (2,2 kolh per muffins)
-4 ägg
-4,75 dl mandelmjöl
-1,10 dl smält smör (ca 100g)
-1,10 dl vispgrädde
-Sockerersättningsströ motsvarande 75 g socker, jag använder Stevia.
-En rundad tsk bakpulver
-1 msk citronjuice (koncentrerad)
-2,5 dl stora frusna blåbär
-(1 kryddmått Dr Oetkers vaniljarom)
Ugn 180grader.
Vispa ”socker” och ägg pösigt.
Blanda ihop de torra ingredienserna och vänd ner dem (vispa ej!)
Vänd till slut ner blåbären samt resterande ingredienser och portionera upp i muffinsformar.
Grädda i ca 25 min.
Lycka till! :)

Kommentarer
Trackback